Дітей навчали за букварем, надрукованим у Росії (ФОТО)

 У Харкові розгорівся скандал навколо російських підручників

Про інцидент у Facebook повідомила координаторка громадської організації «Світанок» та проєктів «Декомунізація.Україна», «Мова.Харків» Мілла Денчик.

«В харківському Палаці дитячої та юнацької творчості є напрямок підготовки дітей дошкільного віку »Малюк", - повідомила Мілла Денчик. -  До нас звернулась мама, яка віддала свою дитину на цю підготовку і заплатила гроші за підручники/зошити.

Але як виявилось, 6 з 7 уроків викладають російською, хоча згідно із законом мають викладати українською мовою. Будь-які зауваження викладачі та керівництво ігнорують.

Але ще цікавіша ситуація з підручниками та зошитами. Всі вони російськомовні та надруковані на території РФ. Ніяких чеків, звісно, не видали.

Вже сьогодні дитину не пустили на заняття, а матері повертають гроші за навчання. Ситуація вже набула розголосу, тому керівництво закладу намагається тихо вирішити це питання.

Але ми наголошуємо, що уважно будемо слідкувати за перебігом ситуації. Та вимагатимемо реакції від Департаменту освіти Харківської міської ради, Міністерства освіти і науки України та Уповноваженого із захисту державної мови. Надсилаємо відповідні скарги, - повідомила активістка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень