Дістане до москви? Нові факти від розробників «тисячакілометрового» українського БПЛА (ВІДЕО)

Це буде багатофункціональна платформа

Відомство «Укроборонпрому» анонсувало апарат частково як відповідь на іранські «Шахеди», що їх росіяни використовують для енергетичного терору.

Цей безпілотник, за анонсом, може нести до 75 кг бойової частини й літати на відстань до 1000 км.

Менеджер «Укроборонпрому» Олег Болдирєв розповів 5 каналу більше про новий БПЛА:

- Дивіться, коли рахується дальність БПЛА, який розвідникам чи коригувальникам, то рахується, наскільки зможе його втримати система зв'язку. Коли ми зараз порахуємо дальність того ж «Шахеда», то так, як там немає системи зв'язку зворотного з пілотом, то, звісно, воно летить, аж поки у нього не закінчиться пальне чи поки його не зіб'ють, чи поки воно не поламається, – сказав Болдирєв.

Тому концерн зосередився не на створенні саме камікадзе. Мета розробки - створення багатофункціональної платформи, не обов’язково камікадзе.

- До такого масового застосування камікадзе, до появи «Шахедів» ще не було до кінця зрозуміло, ну принаймні мені, що треба будь-яку платформу розглядати як таку, на котру можна швидко встановити якийсь снаряд, запустити, най собі летить, – зазначив він.

За розрахунками, ця платформа зможе пролетіти близько 1 тис. кілометрів. Але є й        варіанти – все залежить від конфігурації:

- Це залежить від запасу палива, від обраного двигуна тощо. Ми розраховуємо десь на 70-75 кілограм навантаження. Враховуючи те, що це не повноцінний БПЛА, там немає системи зв'язку зворотного, там немає відеосигналу, тобто це все знімається, і наша вага - десь 75 кілограмів бойової частини. 

Якщо ж поставити туди так звану «голову» з відеокамерою, системою зв'язку тощо, то бомбове навантаження зменшиться десь до 50. 

- Це багатоцільова платформа. Можемо зробити камікадзе, можемо. Він може переоснащуватися різними девайсами, різними електронними штуками, чи просто виступати як камікадзе, котрий пре по GPS-координатах, – розповів він.

На думку експерта, українці перемагають у «війні дронів» тому, що БПЛА – це інтелектуальний вид озброєння.

А росіяни навіть технології не купують, бо не вміють з ними працювати. 

 

Вони купують одразу завод.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень