Діра на мільярди доларів: в Україні бракує грошей на зарплати військовим 

Західні партнери надто довго наважувалися на виплату нашій країні допомоги

Уже восени можуть початися затримки з виплатою зарплати військовим.  У бюджеті утворилася величезна дірка у 500 мільярдів гривень, або близько 12 мільярдів доларів США. В українському уряді пояснюють це затримками військової допомоги зі США, де на початку року тривалий час не могли погодити виділення чергового траншу. 

У квітні США погодили надання Україні 27 мільярдів доларів, проте і ці гроші надходять вкрай повільно, пояснює міністр фінансів України Сергій Марченко. Тобто Україна відчуває нестачу  зброї, боєприпасів і снарядів.

Власне, поки Україна чекала на надходження цієї допомоги - то витрачала на зброю свої кошти. Тому й використала гроші, які  були заплановані на подальшу виплату зарплати військовим.

Зараз настав час, коли цю прогалину необхідно закривати, а іноземна підтримка приходить вкрай повільно.  Через непередбачувані витрати на озброєння бюджетна діра зросла на 12 млрд доларів, і тепер цьогорічний дефіцит українського бюджету сумарно становить 43,5 млрд доларів, або трохи менше як чверть ВВП.

Власні резерви вичерпано, і як впоратися з цим дефіцитом, поки не зрозуміло. Надходження очікують зокрема й від збільшення акцизів на паливо та підвищення податків. Але вони не компенсують такого дефіциту. Через це українська влада просить партнерів пришвидшити виплату Україні того 50-мільярдного кредиту, який обіцяли лідери G7.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень