Диплом без навчання за 500 доларів: сумний фінал привабливої пропозиції директорки

Документ мали видати без відвідування занять та без складання іспитів 

Київська міська прокуратура повідомляє

Директорка Київського інституту водного транспорту ім. гетьмана Петра-Коношевича Сагайдачного запропонувала диплом без навчання моряку.

Посадовиці було повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання грошей для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Гроші їй необхідно було заплатити за внесення відомостей про проходження моряком курсів підвищення кваліфікації осіб командного складу, що розпочалися ще у лютому 2023 року та видачу диплому без фактичного відвідування цих курсів та без складання підсумкових іспитів.  

Весь цей час моряк знаходився на судні в територіальних водах Індонезії.

Моряк мав офіційно заплатити на рахунок навчального закладу 20 000 грн за навчання та на вимогу директорки передати ще 500 доларів США особисто їй. Під час отримання грошей жінку і затримали у її кабінеті.  

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без конфіскації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень