Діоксид сірки з виверження вулкана на Канарах дістався України. Над Рівним помітили руді хмари (ФОТО)

Однак вчені кажуть, що хвилюватися не варто

Діоксид сірки SO2, який виділився під час виверження вулкана на Канарських островах, дістався України.

Про це синоптики повідомили на сторінці Українського гідрометцентру у Facebook.

Останніми днями вчені за допомогою супутникового моніторингу помітили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2 (який виділяється при вулканічних виверженнях). Ці повітряні маси вже досягли України.

 

Вчені запевняють, що хвилюватися все ж НЕ варто! Оскільки перевищення концентрацій SO2 є не у приземному шарі атмосфери, а на висоті 10-15 км.

 

Відповідно, на повітря, яким ми дихаємо, це не сильно впливає. У випадку випадіння опадів – утворюється слабокислий дощ, який знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища.

До слова, сьогодні ввечері над Рівним містяни зафіксували хмари рудого кольору. Чи пов'язане це явище із повітряними масами з підвищеним рівнем діоксиду сірки наразі достеменно невідомо. Однак такі хмари над містом бувають вкрай рідко. 

Синоптики ж попереджають, що повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією України. Протягом наступної доби маса повітря з перевищенням концентрації SO2 повністю покине територію нашої країни, відходячи у східному напрямку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень