«Орк» у самому центрі Рівного знищує сквер: Мешканці шоковані – Поліція спостерігає? (ФОТО)

Чоловік певно з грошима

Здається чолов’яга вирішив, що він найхитріший, - каже мешканець Кавказької, 13, Віталій, що звернувся по допомогу на Радіо Трек.

І здобути таку впевненість йому допомогли самі сусіди з багатоповерхівки на Кавказькій, 13,  чия прибудинкова територія межує з подвір’ям на Литовській, 52 – визнає рівнянин.

У своєму зверненні до нашої редакції він пише (подаємо далі лист Віталія без змін):

«Орк»

Кілька років тому в самому центрі Рівного, за два кроки від ОДА, на Литовській, 52, де розташований приватний житловий будинок, було зведено ще одну житлову споруду на два поверхи.

Чи будівля була продана, чи тут оселилися квартиранти - я достеменно не знаю і цим питанням не цікавився.

Чоловіка звати Р. (ім’я антигероя з Литовської ми вирішили не подавати -- ред.) Трохи раніше під виглядом впорядкування території на прибудинковій ділянці Кавказької, 13  він був висадив десяток ялинок. Жителі нашої багатоповерхівки це «проковтнули» - адже, ялинки це гарно і екологічно.

Після появи двоповерхівки на Литовській 52, власники приватної ділянки знову взялися за «впорядкування».

 Цього разу «облагородили» місце для сушіння білизни, що також є частиною прибудинкової території нашого будинку.

Поставили симпатичний паркан і дуже скоро ця заасфальтована частина двору перетворилася на парковку для чисельних мешканців Литовської – місця на своїй землі у них ставало дедалі менше.

Межі прибудинкової території Кавказької, 13. Парковку сусід з Литовської, 52 облаштував там, де напис "дит.пл 164"

Тим більше, що на Литовській 52 залили вже новий фундамент.

Та навіть після самовільного захоплення частини нашого двору під парковку все закінчилося лише обуренням.

Більшість не відреагувала, бо прожили багато років поруч, чимало мешканців багатоквартирного будинку знають Р. особисто, хтось навчався в одному класі, хтось знає його батьків, а в когось просто вікна виходять не на той бік.

Так чи інакше за неповних три місяці на крихітній ділянці ласої землі на Литовській виросла ще й триповерхова споруда.

Між трьома будинками власники, здається, протискаються боком, - жартували ми з сусідами з Кавказької, 13.

Бо це виглядало незугарно і кострубато.

І ось в понеділок, 18 липня, я побачив, як невідомі під керівництвом нашого сусіда-«латифундиста» з Литовської, о 13.00 зрізають одне з дерев у сквері, що належить до нашої прибудинкової території.

Велопатрульні, які прибули на мій виклик, погортали щось у планшеті і порадили писати заяву у міському відділі поліції на вул. Героїв Поліції, 4.

Звідти мене відправили до дільничного, де мою заяву було зареєстровано і …на тому все.

До 17.00 дерево впало. Я викликав поліцію вдруге. Цього разу приїхав патрульний автомобіль. І цього разу патрульні прийняли від мене ще одну заяву. І на тому знову все…

Дерева вже немає і сквер суттєво порідшав

Р., стоячи біля зрізаного під його пильним наглядом дерева, продемонстрував свою підкованість у законодавстві і порадив: «Спробуй доведи щось у суді!».

Доки ми з сусідами збирали підписи під вимогою припинити самозахоплення до мера, у середу не стало ні будівельної техніки, ні бордюрів навколо скверу, ні частини самої зони зелених насаджень

Вигляд скверу вже у середу ввечері

Тепер ми з мешканцями Кавказької, 13 побоюємося, що поки нашу скаргу розглядатимуть у мерії сквер вже буде закатаний у асфальт або бруківку.

Загарбника землі в нашому дворі вже почали називати «орком», бо з ким ще зрівняти таку загарбницьку поведінку?

Та, як і українці у своїй боротьбі з агресором, ми сподіваємося на перемогу справедливості. Саме тому і звернулися за розголосом на Радіо Трек, саме тому боротимемося.

Сквер на Кавказькій, 13 зберігся. але лише на Google Maps

Від Редакції

Розуміючи біль та обурення однієї сторони, ми, як і завжди в подібних ситуаціях, готові надати можливість висловити свою позицію й стороні, яка проводить забудову та облаштовує стоянки на місці колишніх зелених насаджень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень