«Дєнєг нєт, але ви робіть», або Як живе культура на Рівненщині

Занепадає

Музичні школи, заповідники та пам’ятки культури Рівненської області під загрозою через погане фінансування державою. Через це на Рівненщині провалилася програма розвитку культури на 2014-2017 роках.

Про це сьогодні заявив керівник управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослав Мельник під час звіту перед комісією Рівненської облради з питань гуманітарної політики. За словами чиновника, держава майже не фінансує розвиток культури в Рівненській області. Так, замість понад 90 обіцяних мільйонів управління отримало лише 7,5 мільйонів гривень субвенцій за три роки, каже Ярослав Мельник:

Якщо говорити про виконання програми, то скажемо так: на жаль, на жаль, на жаль і ще раз… на жаль, програма не підтримана, хоча обіцяли. Якщо для успішного її виконання ми мали отримати 93 мільйони гривень, то на сьогодні нам дали лише 7,5 млн.

Крім того, є проблеми з ремонтом Рівненської обласної бібліотеки, адже там треба прокласти теплотраси до холодів. Однак у Міністерстві культури виникли складнощі з погодженням ремонтних робіт.

Майже не фінансують заповідники й історичні пам’ятки. Виділяється лише Дубенський замок, який сам себе утримує за рахунок туристів. Проблема на Рівненщині і з закладами естетичного виховання дітей – музичними школами тощо.

Попри те, що плату за навчання там значно підвищили, грошей для утримання закладів все одно не вистачить. Єдиний вихід – пряме фінансування від держави. 

Ярослав Мельник каже, що позиція Мінкульту така:

Дєнєг нєт, але ви робіть.

Ярослав Мельник активно жестикулює руками, розповідаючи про стан культури в області

Наразі управління культури сподівається, що з Києва гроші все ж почнуть надходити на потреби культурного розвитку області. Наразі вона «триматься» завдяки власним силам і частковій підтримці керівництва Рівнещини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень