Ді Капріо став... деревом (ФОТО)

В Камеруні

Вчені назвали новий вид рослини, що росте в Камеруні, на честь Леонардо Ді Капріо, оскільки актор докладає чимало зусиль задля збереження й охорони природи.

Новий вид дерева отримав назву uvariopsis dicaprio.

Дерево росте лише у тропічних лісах африканської країни Камерун. Цікаво, що це дерево отримало свою офіційну назву першим серед нових рослин у 2022 році, пише BBC.

Uvariopsis dicaprio

Uvariopsis dicaprio - це маленьке тропічне вічнозелене дерево з жовтими квітами, що ростуть із його ствола. Воно належить до сімейства Анонова, і його виявили лише на невеликій ділянці лісу Ебо в Камеруні. До речі, свого часу саме Леонардо Ді Капріо врятував тропічний ліс Ебо від вирубки. Тому вчені вирішили йому віддячити.

Нині дерево uvariopsis dicaprio під загрозою зникнення.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень