Деякі росіяни «коштували дорожче» українських військових: Деталі першого обміну полоненими у 2024 році (ФОТО/ВІДЕО)

Серед звільнених – захисники міста Маріуполь та острова Зміїний

Сьогодні, 3 січня, додому повернулися українські військові, які дуже довго були у ворожому полоні. Загалом – 230 осіб. Це захисники міста Маріуполь, острова Зміїний. Є оборонці, які були на заводі «Азовсталь».

Частина з них були у полоні з 24 лютого 2022 і травня того ж року.

Також серед звільнених – воїни ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, територіальної оборони, повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. За його словами, 2024 рік дав старт 49-му обміну. І за результатами усіх обмінів вже 2828 захисників – вдома.

- Вітаємо оборонців на Батьківщині! Далі на них чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток та реабілітація, — наголосив Омбудсман.

Ймовірно, обмін відбувся на умовах росіян. Замість 230 наших захисників на росію вирушили 248 росіян. Втім, нагадаємо, така практика в обмінах не рідкість. У вересні 2022 року народного депутата Віктора Медведчука обміняли на 200 наших захисників. Він же ж поїхав на росію. Про це ми писали тут:

«Редіса», «Волину», «Пташку», «Фроста» та ще понад 200 героїв «Азовсталі» в обмін – на Медведчука! (ФОТО/ВІДЕО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень