Дев’ять «малоефективних» станцій хоче закрити «Укрзалізниця» на Рівненщині

Залізницю натомість уже давно просять збільшити кількість вагонів

Збільшити кількість вантажних вагонів замість закриття залізничних станцій просять «Укрзалізницю» голови райдержадміністрацій Рівненщини.

Цю ситуацію напередодні обговорювали у Рівненській ОДА, інформує прес-служба обласної адміністрації. 

Під час засідання виконувач обов’язків начальника Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці Іван Якименко повідомив, що нині у планах відомства закрити малоефективні станції для вантажних операцій по всій Україні.

«Укрзалізниця виходить з пропозицією часткового закриття об’єктів, що мають невеликий обсяг роботи – відвантажують менш, як 60, вагонів на місяць. На Рівненщині це станції Антонівка, Смига, Рудня-Почаївська, Удрицьк, Дубровиця, Озеряни, Остки, Малинськ, Острог.

Деякі з них в середньому відвантажують або завантажують близько 40-50 вагонів на місяць, проте є й такі, де ця кількість значно менша.

На переконання представників залізниці, цей об’єм недостатній для раціонального використання залізничної інфраструктури.

Тож запропонували підприємствам, які користуються послугами цих станцій, самим покривати їхню збитковість. За таким механізмом вже погодилися працювати зі станціями Малинськ та Остки.

Однак, Рівненська ОДА вважає недоцільним закриття станцій.

Адже навколо них розміщені підприємства, елеватори та лісгоспи. Їхня робота ускладниться, оскільки доведеться наймати додатковий транспорт для перевезення продукції. А це вплине на збільшення її собівартості та зниження конкурентоспроможності підприємств.

Також слід відзначити, що багато з них є здебільшого бюджетоутворювальними для окремих територій», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Із припиненням вантажної роботи на станціях не погоджуються і керівники окремих районів та підприємства-користувачі.

Вони стверджують: попит на перевезення є. Проте нині «Укрзалізниця» не постачає необхідної кількості вагонів, яку замовляють підприємства. Або ж робить це із затримками. Таке недоотримання і призводить до зниження окупності та ефективності окремих станцій.

За результатами зустрічі вирішили ініціювати звернення обласних депутатів до керівництва «Укрзалізниці» щодо недопущення закриття станцій.

Зауважимо, що проблема із нестачею вантажних вагонів постала ще торік.

Представники кількох аграрних підприємств Рівненщини навіть пікетували управління «Укрзалізниці» у Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень