Дев’ять гривень – це вимога часу. Скільки коштуватиме проїзд у маршрутках і автобусах

З початком нового року в українських містах подорожчає проїзд

Перевізники заговорили про подорожчання проїзду у громадському транспорті. У маршрутках Києва ціну на квитки піднімуть після локдауну, повідомляє ТСН.

Видання зазначає, що за даними Держстату, за 10 місяців цього року загальний пасажиропотік впав на половину. Тобто перевізники втратили клієнтів й половину власних доходів, і компенсувати збитки можуть тільки піднявши вартість проїзду.  

Пасажиропотік просів, посилилися умови роботи. Тільки сидячі місця. І все одно перевізники возять. Різні компанії по різному піднімуть, в залежності від маршруту, в залежності від завантажування, - розповів ТСН експерт з питань транспорту В'ячеслав Коновалов.

Так ось, у Києві на коротких маршрутах ціни вже виросли. Де було 5 - стало 6 гривень. Інші зрівняли до восьми, а після локдауну планують підняти проїзд у столиці до 10-12 гривень. За прогнозами експертів це буде в лютому-березні. А щоб не втратити пасажирів зовсім - у Києві перевізники зараз оптимізують маршрути.

У Хмельницькому, де наразі одні з найнижчих цін на проїзд у транспорті, теж. Уже обговорюють нову ціну. Нині проїзд у міському тролейбусі коштує 3,5 грн, в міському автобусі вдень - 5 гривень, після 20:00 - 6 гривень. Заступник міського голови Хмельницького пояснює, якщо ціни не підняти - перевізники не виживуть.

Це є їхньою умовою виживання на ринку. Наразі вони будують розрахунки й 9,10 грн. Звичайно, міська рада не буде розглядати аж таке сильне здорожчання і ми розглядаємо всі розрахунки. І будемо приймати рішення щодо збільшення вартості проїзду в пасажирському транспорті в лютому, - заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Відомо, що подорожчає проїзд й у Житомирі.  Міськрада планує підняти ціни на одну гривню після нового року.

Натомість у Кривому Розі уже весною 2021 року проїзд у міському транспорті для місцевих жителів стане безкоштовним.  

Нагадаємо, у Рівному проїзд у тролейбусі коштує 4 грн, у маршрутках і автобусах - 6 грн. 

За матеріалами ТСН

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень