Десятки людей сидять без зарплати у Корці. Депутати не проголосували «ЗА»

Триває передача комунальних закладів. Подекуди - з проблемами

Майже усі громади на Рівненщини прийняли у свою власність комунальні заклади.

Однак критична ситуація виникла у Корецькій ОТГ, де взяли на баланс лише будівлі у кількох освітніх закладах. Відповідно понад 80 людей досі не отримує зарплатню, розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

63 громади теж мали подібні проблеми, але впоралися із цим завданням. Чому в Корецькій громаді ми не бачимо поступу вперед і 83 людини, якщо я не помиляюся, мають заборгованість по заробітній платі й вони її нарощують.

Під час колегії Рівнеської ОДА  голова адміністрації Віталій Коваль попросив пояснити ситуацію в представника ОТГ Андрія Сайчука.

Той каже, за передачу прав не проголосували депутати Корецької міськради:

Корецька громада прийняла у власність і майно, і права засновника по більшості об’єктів соціальної, культурної та освітньої сфери. Депутати міської ради на останній сесії не підтримали прийняття прав засновника 5 комунальних закладів у галузі освіти.

Водночас Рівненська райрада немає коштів на утримання цих закладів, говорить голова ради Василь Тимощук:

Є заборгованість за січень і половину лютого. У нас не лишається іншого виходу, як терміново скликати сесію та прийняти рішення про ліквідацію юридичних осіб. У нас просто немає цих коштів.

Тож голова ОДА взяв ситуацію під свій контроль і проситиме розібратися поліцію. 

Керівництво області наголосило, що територіальні громади під час передачі закладів приймають не лише об’єкти, але й права та персонал.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень