Десятки тисяч «патріотиків» цікавляться, де у Рівному роздають повістки

Але як це трактують правоохоронні служби?

В Україні триває війна.

Зокрема, 8 лютого ще на три місяці продовжили воєнний стан, а отже, і загальну мобілізацію.

З огляду на настрої людей, і, як виглядає, не без росіянського впливу, з'явились ресурси, що інформують, коли й де працівники військкомату роздають повістки.

Як мінімум є три такі телеграм-канали, які оперативно інформують всіх зацікавлених, на яких вулицях і коли у Рівному роздають повістки.

У них від кількох тисяч до кількох десятків тисяч підписників.

«Патріотики» та інші зміни - частина накладеного інтерфейсу застосунку.  Але ж як доречно, чи не так?
«Патріотики» та інші зміни - частина накладеного інтерфейсу застосунку. Але ж як доречно, чи не так?

Ми запитали в Службі безпеки України, чи знають вони про ці факти, як це трактується, чи можна  щось з цим зробити й чи треба.

Речниця Рівненського управління СБУ Анна Свінціцька розповіла Радіо Трек, що інформація, опублікована на цих телеграм-каналах, не містить ознаки кримінальних правопорушень, підслідних СБУ

Однак, публікація даних про місце вручення повісток може вважатися пособництвом в ухиленні від призову на строкову військову службу.

А це стаття 335 ККУ.

А отже, це підслідність нацполіції. Ми з'ясовуємо, чи є відкриті кримінальні провадження.

Нагадуємо, що в Україні йде війна, у тому числі на інформаційному фронті. І якщо ви шугаєтесь людей у «пікселі», які страшною ціною виборюють перемогу в тому числі і для вас, десь далеко цьому може порадіти якийсь маленький путін.

Окрім цього, такі ресурси мало того, що шкідливі, так ще й неінформативні - адже перелякані люди, які сповіщають туди про випадки «роздачі повісток», бачать, як люди у формі спілкуються з громадянами з паперами в руках. А це може і не мати стосунку до видачі повісток.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень