Державна лабораторія у Рівному отримала акредитацію на популярні аналізи (ФОТО)

Результати досліджень визнаватимуть не лише в Україні, а й за кордоном

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

На початку червня медична лабораторія Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб отримала акредитацію на проведення низки аналізів, такі як на виявлення сальмонели, ботулізму, крім того, можна перевірити й чутливість до антибіотиків.

У центрі контролю та профілактики хвороб Радіо Трек повідомили, що отримання акредитації означає підтвердження третьою особою компетентності лабораторії. Тож пацієнти точно отримають якісну послугу. Важливо, що результати, отримані від акредитованої лабораторії, визнають не тільки на території України, а й за кордоном.

Сферою акредитації лабораторії центру контролю та профілактики хвороб є бактеріологічні, молекулярно-біологічні, імунохімічні (в т.ч. імуноферментні) гематологічні (внутрішньоклітинні паразити в еритроцитах), хіміко-мікроскопічні дослідження біологічного матеріалу людини та біологічних рідин. Що ж це означає і кому потрібно здавати ці аналізи?

Медична лабораторія може робити аналізи на виявлення, наприклад, сальмонели, кишкових інфекцій, дифтерії, стрептококу, на виявлення гельмінтів та яєць гостриків. Такі аналізи у переважній більшості потрібно робити дітям, які йдуть у дитсадок, працівникам закладів громадського харчування, вихователям.

Крім того,  у лабораторії доступні аналізи на виявлення малярії. Вона найбільш актуальні для тих жителів Рівненщини, котрі повернулися з країн, де панує напружена ситуація з малярією.

Не менш важливими є дослідження на чутливість до певних антибіотиків. А також на виявлення антитіл до різних вірусів. До прикладу, віруси гепатиту А, С, В, грипу А, В, коронавірусу, поліовірусу, ротавірусу, ботулізму.

Щодо цін у центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що вони не надто високі, і не надто низькі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень