Дерево впало на авто з вини комунальників. Чоловік п’ять років домагався компенсації в суді

Суд стягне на користь власника автівки понад 48 тисяч гривень

ФОТО ілюстративне

Судова тяганина власника авто і комунальників завершилася на користь першого. 

Стягнути з Департаменту житлово-комунального господарства Кам`янець-Подільської міської ради на користь місцевого жителя 48 415 гривень матеріальних та 4 000 гривень моральних збитків – таке рішення ухвалив Хмельницький апеляційний суд.

Йдеться про справу ще 2018 року. У дворі багатоповерхівки на припаркове авто впало дерево і суттєво його пошкодило. Місцевий департамент комунального господарства з цим не погоджувався, і запевнив, що виною усьому погана погода.

Але у суді представили довідку обласного центру з гідрометеорології, де йдеться, що ані дощу, ані вітру чи інших явищ, які могли призвести о форс-мажорних обставин – не було. 

Тож обов`язок з відшкодування заподіяної шкоди внаслідок падіння дерева лежить на Департаменті ЖКГ міської ради, який відповідає за стан зелених насаджень на території міста. Та комунальники не здавалися, запевняючи, що стежити за станом прибудинкової території повинно ОСББ. Але й на цей закид знайшлася відповідь:

Дерево, частина якого впала на належний позивачу автомобіль, росло на землі комунальної власності та відповідно до вимог частини п`ятої статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» перебувало на обліку Департаменту, тому, що останній є відповідальним за утримання та збереження зелених насаджень та є їх балансоутримувачем», – констатував апеляційний суд.

Тож майже через п'ять років після інциденту, власник таки отримає компенсацію збитків.

Джерело:  Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень