Депутати знову затягнули: рада досі без регламенту

На засіданні сесії міської ради головним і єдиним розглянутим питанням стало попунктне ухвалення регламенту. Проте, його знову до кінця не розглянули

Нагадаємо, на минулому засіданні розглянули 9 статей регламенту. Депутати розпочали роботу з десятої статті.

Міський голова Володимир Хомко вніс до цієї статті дві пропозиції: прибрати речення, де вказано кількість депутатів у фракції (законом не регламентується необхідна кількість людей) та виділити для засідань фракцій ОДНЕ приміщення.

Також міський голова запропонував винести з 11 статті речення про те, що фракція має мати таку ж назву, як і партія, тому що це речення не несе ніякого смислового навантаження. З тієї ж причини було виключено речення про засідання профільних комісій в один час зі статті 13.

Важливим стало рішення про лічильну комісію. Зокрема воно зібрало навколо себе дві основних пропозиції: Володимир Хомко пропонував лічильну комісію обирати в складі 5-ти осіб, голова «радикалів» Роман Стасюк пропонував обирати від кожної фракції по представнику. Проте виникла суперечність щодо парності членів комісії. В кінцевому вигляді речення в статті 16 виглядало таким чином: «Лічильна комісія обирається радою в непарній кількості не менше 5-ти чоловік з представників всіх фракцій». Якщо ж на момент обрання комісії в міській раді буде парна кількість фракцій, то найбільша за кількістю може виставити два представника.

Також активно обговорювалася проблема часу, на який обирається профільна комісія, що вирішує певне питання. Раніше в регламенті не було прописано, який час має працювати комісія, і тому рішення багатьох питань, що виносилися на розгляд таких тимчасових органів, дуже відтерміновувалися, або й взагалі не виникали. Далі депутат Олександр Чубай про нововведення в регламенті:

Тут чітко вже прописано, що комісія обирається на три місяці. І через три місяці вона має звітуватися. Або (комісія обирається – прим. ред.) на інший термін, який визначить міська рада.

А тим часом міський голова таки отримав змогу обирати собі заступників. Поправка, що вносилася в статтю 19, активно обговорювалася, але таки отримала право на життя. Тому тепер регламент посилається на статтю 45 статуту територіальної громади, в якій вказано, що кандидатів на посади заступників міського голови може вносити він сам. Далі Володимир Хомко про це рішення:

Про заступників вношу пропозиції я. Якщо вони одіозні чи чимось не влаштовують депутатів - вони можуть не підтримати. Але ніхто інший не може мені нав΄язати заступників. Це принципово.

Зокрема депутати проголосували 28 статтю і пішли на перерву до понеділка, 23 травня.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень