Депутати ухвалили новий закон про державну службу

Усі зміни набувають чинності від 1 травня 2016 року

Верховна Рада прийняла закон про реформу державної служби. На підтримку законопроекту №2490 у другому читанні і в цілому проголосував 261 народний депутат на засіданні в четвер, 10 грудня.

Цим законопроектом передбачається розмежування політичних та адміністративних посад в органах державної влади, а також проведення відкритих конкурсів при призначенні чиновників. У фінансовому плані законопроект фактично скасовує спецпенсії, додаткові відпустки та надбавки окремим галузям бюрократичного апарату.

Статут державних службовців втратять президент України, його прес-секретар, радники, уповноважені та прес-секретарі, співробітники секретаріатів голови Верховної Ради і його заступників, помічників-консультантів нардепів та суддів.

Тепер держслужбовцями вважаються співробітники секретаріату Кабміну, міністерств та інших органів виконавчої влади (крім обслуговуючого персоналу), місцевих держадміністрацій, органів прокуратури та військового управління, а також іноземних дипустанов. Всі вони не мають права бути членами будь-яких політичних сил.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень