День вчителя. Знаменитості, які за освітою – вчителі (ФОТО)

У першу неділю жовтня в Україні відзначають День вчителя

До Дня вчителя-2020 Сьогодні.Lifestyle підготували добірку знаменитостей, життя яких одного разу було пов'язане з викладанням. Адже акторами, співаками, письменниками чи політиками вони стали вже після того, як попрацювали вчителями.

Барак Обама – професор права, політики та історії



44-й президент США працював професором юридичного факультету Чиказького університету в 1992 році. Він викладав курси з права, політики та історії, регулярно дискутуючи зі студентами на теми расизму і сексизму.

Джоан Роулінг – вчителька англійської мови



Джоан не змогла вступити до Оксфорду, тож пішла здобувати освіту викладача французької й англійської мов Ексетерському університеті. Вчителькою англійської мови вона працювала у Португалії. Письменниця зізнавалася, що найбільше їй подобалося навчати підлітків 14-17 років, через їх впевнений і чесний погляд на світ.

Г'ю Джекман – вчитель англійської мови та фізкультури



Г'ю переїхав до Англії з Австралії, й викладав англійську мову дітям. Актор зізнається, якби він був батьком, який оплачує такі уроки – це б його дуже дратувало.

Стівен Кінг – вчитель англійської мови



Він має не багатий досвід викладання, усього два роки. Проте завзято навчав студентів писати короткі твори.

Серед українських знаменитостей теж є вчителі.

Потап – вчитель фізкультури.

Відомий співак та продюсер навіть працював у звичайній школі. Він отримав освіту вчителя фізкультури і тренера з водного поло та плавання.

Марія Бурмака – вчителька української мови та літератури



Марія спочатку вирішала наслідувати батьки, і як вони працювати викладачами. Однак, ще в студентські роки Марія почала писати пісні, пізніше поєднуючи створення музики й роботу ведучої на телебаченні.

Віктор Бронюк – вчитель малювання та історії



Автор легендарних «Оленів, оленів» з дитинства прагнув стати художником. Закінчив Барське педагогічне училище за спеціальністю образотворчого мистецтва. Дослухався до порад батьків й вивчився на викладача історії у Вінницькому державному педагогічному університеті. Після навчання Віктор деякий час працював в управлінні сім'ї та молоді Вінницької міської ради.

За матеріалами Сьогодні.Lifestyle

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень