День батька: Коли будемо вітати татусів та дідусів

Що варто знати про цей день

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Щорічно в третю неділю червня, а це випадає на завтра, в Україні відзначають День батька.

В Україні це свято відзначають з 2019 року, а загалом йому вже понад 100 років. Започаткували цей день у США.

Місис Додд з міста Спокан запропонувала створити спеціальне свято для чоловіків, які піклуються про своїх дітей. Таким чином вона хотіла подякувати власного батька, який після смерті своєї дружини самостійно виростив шістьох дітей. Ідею місис Додд підтримали спочатку на рівні одного штату, потім підхопили інші штати, слідом і інші країни.

День батька відзначають у різні дати. Частина країн вибрала для цього свята третю неділю вересня, коли відзначають ще й Всесвітній день батьків. Деякі країни відзначають цей день 20 або 21 вересня. Ще частина країн – влітку.

Метою цього свята є створення і розвиток умов для зміцнення сімейних зв'язків та визнання ролі батьків у виховному процесі.

 

У більшості країн в цей день організовують спільні барбекю, сімейні пікніки та вечері. Діти відвідують батьків, дарують подарунки й організовують їм різні заходи.

В Україні ж зараз головне, аби всі діти в День батька завтра або пізніше змогли обійняти та поцілувати своїх батьків, які стоять на захисті нашої країни.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень