Де вирішили будувати музей історії Рівного, який мав зайняти орендовану землю

Сьогодні депутати розглядали питання про виділення грошей на проектну документацію для будівництва музею

Рівнерада виділила гроші на проектну документацію музею історії міста Рівного. 

Йдеться про 300 тисяч гривень для підготовки передпроектних пропозицій.

Напередодні сесії Рівнеради проходила розширена перезнтація музею у рамках депутатського дня. Приїжджала навіть і делегація з Польщі. І поляки засвідчили високі шанси проекту першого музею історії міста Рівне на перемогу, говорить начальник міського управління культури Тарас Максименко:

- Ми просимо кошти на виготовлення проекту для того, щоб можна було прорахувати по тому проекту, який є найближчим до перемоги – це офіційно озвучив директор управління не інвестиційних  проектів міста Люблін Кшиштоф Лонтка.

Категорично проти цього проекту вкотре виступив депутат Олександр Довжаниця.

Він апелює до того, що поки буде отриманий від Євросоюзу мільйон євро, щороку з бюджету міста доведеться витрачати на обслуговування музею 2 мільйони гривень.

Крім того, Олександр Довжаниця порівняв поляків доби панування на Рівненщині князів Любомирських з окупантами на Донбасі.

В основі музею, каже депутат, буде фундамент палацу князів Любомирських, а це, на думку Олександра Довжаниці, саме та доба, коли поляки на нашій землі були такими самими окупантами, як і ті, що зараз в Донецьку.

На думку Довжаниці, ми повинні будувати музеї, де прославляється українська доба.

Врегулювали у проекті і питання із землею, - каже Тарас Максименко. Адже, нагадаємо, попередній проект музею займав частину землі, яка нині перебуває в оренді.

Тож місце розташування музею дещо змістили. Він тепер не займатиме орендовану землю. Загалом, музей розташується на 3 гектарах.

Нагадаємо, результати відбору у Польщі оголосять не раніше вересня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень