Де не можна розміщувати ікони в домі: народні прикмети

Є два місця, де не можна вішати ікони

Жорстких правил, де можна, а де не можна розміщувати ікони, немає. Помістити їх можна в будь-якому приміщенні будинку: у вітальні, дитячій і навіть в кухні. Не забороняється тримати ікони і в спальні. 

Єдині місця, де не можна поміщати ікони, це туалет і ванна

Якщо сім'я збирається за загальним столом на кухні, варто повісити там ікону Спасителя, оскільки до нього звернена подячна молитва за хліб насущний. Над входом в будинок зазвичай вивішують ікону Покрови Святої Богородиці.

Не слід розміщувати ікони і поряд з побутовою технікою, тому що молитва вимагає зосередженості, а ці предмети навіть у вимкненому стані можуть за звичкою залучати до себе ваш погляд, а, отже, і відволікати вас.

Не варто розміщувати ікони там, де ви зберігаєте косметику, книги світського змісту, іграшки і статуетки. Вони не повинні бути сусідами з постерами із зображенням співаків, артистів, спортсменів та інших відомих людей.

Не повинно бути поряд з іконами і репродукцій картин, навіть якщо вони релігійного змісту, а також фотографій.

Найкраще виділити для ікон окреме місце в квартирі і помістити їх на полицю або високий столик. Якщо є можливість, ідеально розташувати ікони в східному кутку квартири або будинку. Однак якщо такої можливості немає, в цьому немає нічого страшного.

Поличка з іконами повинна знаходитися на рівні очей або трохи вище. Перед іконами ставлять або вішають лампадку.

Дві центральні ікони Спасителя і Божої Матері, повинні розташовуватися вище інших ікон. Хоча це не стосується ікон Святої Трійці і Тайної Вечері. Якщо стояти обличчям до червоного кутка, то ікона Спасителя повинна знаходитися з правого боку, а Божої Матері - з лівої.

Нижче них або по сторонах можна помістити ікони близьких вам святих. Потім можна поставити іменні ікони святих, які вважаються покровителями членів вашої родини.

Іконостас і ікони можна прикрасити вишитими рушниками або живими квітами.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень