«Давайте знищимо систему національно-патріотичного виховання молоді на Рівненщині»

Тарас Давидюк просить репосту

На фото справа — захисник Тарас Давидюк, який проти об'єднання закладів позашкілля

Ситуація з прагненням обласної ради нажитися на дітях під час війни не залишає байдужими рівнян з активною громадянською позицією.

Раніше ми писали про обурення, яке висловлюють з цього приводу у групі SOS Позашкілля.

При цьому отримати коментар  Департаменту освіти та науки Рівненської ОДА нам з цього приводу не вдається.

Поки влада мовчить, пропонуємо вашій увазі допис Тараса Давидюка, який, вочевидь, зараз захищає Україну, але чудово орієнтується у питанні й не може спокійно дивитися на те, що відбувається у Рівному та на Рівненщині.

Тарас Давидюк

Далі – авторський текст, подаємо без змін:

Давайте знищимо систему національно-патріотичного виховання молоді під час війни за самостійність України.

Дико звучить? Ні, це реальність. Якщо точно – плани окремих обласних чиновників та депутатів Рівненщини.

Це був вступ. Далі трохи тексту. Про те, в чому суть і хто в головних ролях цього ганебного спектаклю.

Не буду задавати питання, кому це вигідно під час війни. Питання риторичне.

Днями обласний департамент освіти Департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації (де керівник - зручний всім владам регіонал Коржевський) вніс пропозицію про об'єднання трьох закладів позашкілля в один.

 

Чому лише три? Адже всього закладів п'ять. В чому ж справжня причина? Керівники закладів не по партійних квотах? Чи поклали оком на майно саме цих закладів?

До цього депутати Рівненська обласна рада скоротили фінансування цих закладів.

При цьому не було ні проведення якихось громадських обговорень, ні оцінки ефективності такої реорганізації (а по суті ліквідації).

Навіщо? Адже можна провести все кулуарно. Під шумок, поки більшість активістів національно-патріотичних організацій на фронті...

При чому навіть міністерство освіти на чолі з одіозним Шкарлетом не захотіло взяти на себе відповідальність та виступило проти таких планів обласного департаменту освіти. Чиновники міністерства мають більше інстинкту самозбереження, вочевидь...

Депутати профільної комісії проголосували за це рішення. Зробили це цинічно 9 березня, в день народження Тараса Шевченка. Тепер остаточне рішення буде винесене на сесію обласної ради. Сподіваюсь здоровий глузд переможе. Хоч зараз, якщо раніше ним не користувались...

А якщо депутати таки проголосують... Ну що ж, медведчук та сотоваріщі аплодуватимуть стоячи

Прошу репосту.

P.S. До слова, за кілька місяців до повномасштабного вторгнення росії, керівництво обласного департаменту заблокувало включення ветеранських спілок Координаційна рада з питань ветеранів Рівненщини до обласного штабу гри «Джура».

 

P.p.s.Ну і той же департамент освіти не подав жодного заходу на фінансування при розробці обласної програми національно-патрвотичного виховання у 2021 році.

Невипадкова послідовність у несприйнятті патріотизму...

Не голосуйте за це

Олексій Бучинський Олександр Дехтярчук Микола Кучерук Олександр Гомон Олена Корень Сергій Кондрачук Oksana Lozova Олександр Набочук Юлія Назарчук Валерий Опанасюк Andriy Pekhotin Сергій Свисталюк Сергій Подолін

Roman Stasyuk Андрій Усач Alina Yanchuk Ольга Шустік Алла Черній

Прохання звернути увагу

Solomiia Bobrovska Роман Лозинський Микола Ляхович Рівненська обласна державна адміністрація Віталій Коваль Український державний центр національно-патріотичного виховання Сергій Неділько

Рівненський центр національно-патріотичного виховання туризму, краєзнавства Рівненський обласний центр науково-технічної творчості КЗ «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради Юрій Шадий

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень