Дані чоловіків, які хочуть доглядати у Рівному за хворими родичами відправлять у мобілізаційний відділ 

Відповідне рішення ухвалив виконком 

У Рівному суттєво зросла кількість запитів на догляд за літніми родичами або особами з інвалідністю. 

До початку повномасштабного вторгнення за оформленням догляду у місті зверталося близько 25 осіб, торік було вже 360 запитів, майже стільки ж надійшло до Департаменту соціального захисту за 5 місяців цього року.

Доглядальникам при цьому з місцевого бюджету виплачують компенсацію по догляду, і залежно від доходів розмір щомісячного платежу коливається від 64 гривень до 2920 гривень. Наприклад за увесь 2022 рік сума таких виплат складала 3 мільйони 200 тисяч, а за шість місяців 2024 року вже становить 3 мільйони 300 тисяч гривень. 

На сьогодні фінансують тільки догляд за родичем у випадку спільного проживання з ним. 

За словами директора департаменту соціального захисту Рівнеради Олени Петрик, факт догляду і призначення виплат є підставою для отримання відстрочки від мобілізації.

 

Можливо чимало військовозобов'язаних вирішили скористатися цим правом. Адже з усіх запитів які отримали у Рівному цього року, 250 від чоловіків і тільки 70 від жінок. 

Тож за рішенням членів виконкому усі дані чоловіків, які звернулись за компенсаційною виплатою фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі передаватимуть до відділу з питань мобілізаційної підготовки Рівнеради. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень