Дані чоловіків, які хочуть доглядати у Рівному за хворими родичами відправлять у мобілізаційний відділ 

Відповідне рішення ухвалив виконком 

У Рівному суттєво зросла кількість запитів на догляд за літніми родичами або особами з інвалідністю. 

До початку повномасштабного вторгнення за оформленням догляду у місті зверталося близько 25 осіб, торік було вже 360 запитів, майже стільки ж надійшло до Департаменту соціального захисту за 5 місяців цього року.

Доглядальникам при цьому з місцевого бюджету виплачують компенсацію по догляду, і залежно від доходів розмір щомісячного платежу коливається від 64 гривень до 2920 гривень. Наприклад за увесь 2022 рік сума таких виплат складала 3 мільйони 200 тисяч, а за шість місяців 2024 року вже становить 3 мільйони 300 тисяч гривень. 

На сьогодні фінансують тільки догляд за родичем у випадку спільного проживання з ним. 

За словами директора департаменту соціального захисту Рівнеради Олени Петрик, факт догляду і призначення виплат є підставою для отримання відстрочки від мобілізації.

 

Можливо чимало військовозобов'язаних вирішили скористатися цим правом. Адже з усіх запитів які отримали у Рівному цього року, 250 від чоловіків і тільки 70 від жінок. 

Тож за рішенням членів виконкому усі дані чоловіків, які звернулись за компенсаційною виплатою фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі передаватимуть до відділу з питань мобілізаційної підготовки Рівнеради. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень