ДАІ вкотре закликають рівнян до безпеки руху

Із значним скороченням світлої частини доби, автоінспектори нагадують про використання світловідображуючих елементів

В осінньо-зимовий період зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Насамперед це пов’язано з коротким світловим днем, погіршенням погодних умов та іншими об’єктивними причинами, які, на жаль, не завжди враховують учасники дорожнього руху. Досить часто дорожньо-транспортні пригоди трапляються через недостатню видимість на дорогах, коли водій не має достатньо часу для реагування на такі ситуації. Та найгірше, що мають місце автопригоди, в яких гинуть та травмуються діти.

Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, Державтоінспекція Рівненської області радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світловідображуючі елементи. Особливо важливо забезпечити ними дітей, адже часто вони повертаються додому зі школи в умовах недостатньої видимості і маршрути не завжди проходять по освітлених ділянках доріг. Використання світловідображуючих елементів на одязі допоможе юним учасникам дорожнього руху стати більш помітними на проїжджій частині. Дітям буде цікаво носити яскраві наклейки, а батьки, тим часом, забезпечать їх видимість для водіїв.

Доведено, що застосування світловідбивача знижує ризик наїзду автомобіля на пішохода в темну пору доби на 85%, що дозволяє зменшити кількість травмованих та загиблих людей на дорозі більш ніж в 6,5 разів.

 

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень