Цю українську монету можна продати за 17 тисяч гривень: як виглядає дорога копійка? (ФОТО)

Такий «скарб» може бути й у вас

Деякі українські монети, які було виготовлено з дефектами, мали зникнути з обігу та навіть не потрапити до колекцій нумізматів.

Втім, рідкісні екземпляри іноді «спливають» на аукціонах, як от 25 копійок 1992 року карбування, які здаються «звичайними» та «простими» лише на перший погляд.

У чому особливість монети? 

Власник лоту, продавець з Миколаєва, одразу зазначив його класифікацію. За каталогом цінних та рідкісних монет України ці 25 копійок отримали «шифр» - 4БАм, Англійський чекан.

І якщо придивитися на фото, то можна помітити, чим цей лот відрізняється від інших монет такого ж номіналу.

Річ у тому, що ці 25 копійок викарбували з цікавою особливістю на аверсі. І якщо на звичайних монетах щит ніби «вдавлено», а тризуб «опуклий», то тут все навпаки.

Такі «чеканки» оцінюють по-різному. Усе залежить від стану монети й «апетиту» продавця. Власник цього лоту оцінив його у 17 тисяч гривень.

Втім, вартість монети може «злетіти», якщо нумізмати почнуть робити нові ставки. Нині ж за лотом спостерігає 8 користувачів.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень