«Цукрові» бійки, бідони для молока та інстаістерики: як росіяни скочуються до часів СРСР

Російська економічна криза у повному розпалі

Росіяни вже відчувають дію санкцій, запроваджених проти РФ через її війну в Україні. Бійки та довжелезні черги за цукром, порожні полиці в магазинах у відділах особистої гігієни та небувале зростання цін - ось що вже відбувається у російських містах.

ТСН.ua розповідає про те, як росіяни скочуються до часів СРСР.

Найбільший виробник легкових автомобілів на росії та в Східній Європі «АвтоВАЗ» на 3 місяці перейде на 4-денний робочий тиждень через дефіцит електронних компонентів. Перехід відбудеться від 6 червня, про це йдеться у заяві компанії

Не більше двох шампунів, бритв, гелів для душу, упаковок порошку чи прокладок в одні руки.

Російська мережа гіпермаркетів «Лента» розширила список обмежень на оптову купівлю товарів. Обмеження тепер діють майже на все. 

 

На росії новий термін - «вивільнення». Міністерство праці та російські ЗМІ використовують це слово про людей, які втратили роботу.

Не війна, а «спецоперація», не звільнення, а «вивільнення працівників». Скільки ще росіяни вестимуться на підміну понять?

Барнаул. З'являється все більше оголошень про бартер: поношені туфлі - на цукор, светр - на пляшку олії або гречку. 21-ше століття.

 

Відчули кризу. Росіяни стали менше замовляти їжу з ресторанів. За перші три тижні війни Росії проти України обсяг замовлень скоротився в середньому на 10%, а в Москві - на 20%. Трафік у закладах громадського харчування впав до 60%.

24 березня, Санк-Петербург, черга за закордонними паспортами. Все ж таки «загниваючий Захід» привабливіший за країну-агресора із санкціями

Лікарям у Росії через санкції доводиться економити не лише на папері, а й на ампулах і навіть рукавичках.

Медики у Москві вже зіштовхнулися із дефіцитом витратних матеріалів.

Лікарів та медсестер просять економніше витрачати буквально все - від рукавичок, перев'язувальних матеріалів та мазків для ПЛР-тестів до паперу, шприців, венозних катетерів.

Для «другої армії світу» у російській Костромі просять педагогів збирати «гуманітарну допомогу»: дезодоранти, спідню білизну, кондитерські вироби, туалетний папір…

У Єкатеринбурзі поліцейським заборонили їздити службовими іномарками. Через санкції їх не можна ремонтувати.

«Потрібно від 1 квітня 2022 року зупинити експлуатацію службового автотранспорту імпортного виробництва», - йдеться в документі.

У Росії перепродають гігієнічні засоби для жінок за ажіотажними цінами. Прокладки та тампони зникли з полиць магазинів, а перекупники ставлять ціни по 300-500 рублів за упаковку.

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень