Цукерки з аптеки: чи правда, що «гематоген» роблять з крові

Що ж насправді у складі батончика

Вже багато десятиліть в аптеках можна купити не лише корисні аскорбінки, а й гематоген. Це біологічно-активна добавка до їжі, яка має за мету поповнити дефіцити заліза та вітамінів.

Перша згадка про гематоген з'явилася 1890 року. Тоді ліки робили у вигляді мікстури. Робили їх в той час з бичої крові та яєчного жовтка. Виготовляв мікстуру за підняття заліза та феритину Адольф Гоммель у своїй лабораторії у Швейцарії.

Згодом формулу змінили. Це був 70% розчин гемоглобіну з добавками. Такі ласощі призначали при нестачі заліза, або станах які називають анемією.

У складі сучасного гематогену справді є кров, але не у такому вигляді, в якому люди звикли її бачити. Називається речовина чорний альбумін. Кров рогатої худоби обробляють спеціальним чином, висушують.

Саме цей порошок надає гематогену таку пухку текстуру. Раніше в такий порошок додавали згущенку, потім патоку та цукор. Не всім подобається натуральний смак крові, тому маскують її згущеним молоком, патокою і цукром.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень