COVID-19 вбив лише тих, «хто і так був тягарем», - головний епідеміолог Молдови

Скандал зі звільненням

Головний епідеміолог Молдови, директор Національного агентства з громадської охорони здоров'я Ніколає Фуртуне викликав обурення, заявивши, що коронавірус «забрав життя тих, хто і так був тягарем для оточуючих».

Про це він заявив в ефірі телеканалу TVR Moldova, повідомляє «Європейська правда».

«Не хочу, щоб мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі COVID-19  забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточуючих.

 

Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями.

 

Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові», — заявив Фуртуне.

Вже наступного ранку Демпартія, ексміністр охорони здоров'я Алла Немеренко і опозиційні партії дружно зажадали його відставки.

Фуртуне спробував врятувати становище і заявив, що його неправильно зрозуміли, так як він мав на увазі, що ці хворі — «тягар з медичної точки зору, а не з соціальної».

Незабаром після цього вже президент Ігор Додон зажадав його відставки.

Відтак, 8 вересня, як повідомляє Newsmaker, Ніколає Фуртуне оголосив про свою відставку під час засідання, яке скликав прем'єр-міністр Іон Кіку.

Як відзначили в уряді, Кіку «високо оцінив професіоналізм Фуртуне і подякував за його роботу в надзвичайно складний період на національному та глобальному рівнях». Однак прем'єр-міністр висловив жаль з приводу недавніх заяв Фуртуне про померлих від коронавірусу пацієнтів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень