Ціна на дизель готова до стрибка: надії на зниження вартості ДП тануть

Вперше за 2 місяці зросла середня ціна на автомобільні партії дизеля

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

У Європі відбувається динамічне зростання котирувань на дизпаливо і це вже починає відбиватися на українському ринку, штовхаючи ціни вгору. Про це повідомляють гравці ринку, пише enkorr.

За минулий тиждень (17-24 серпня) котирування на дизпаливо у Середземномор'ї та портах північної Європи в середньому зросли на $122/т (+12%). Дизельні контракти зробили різкий стрибок нагору - на $44-47/т, 24 серпня. У той же час вартість бензину за цей період знизилася на $11/т.

Український ринок уже почав реагувати на європейські тенденції. За оцінками Консалтингової групи «А-95», з кінця минулого тижня оператори оптового ринку намагаються підняти свої прайси через зростання закупівельних цін. Поки що це стримується великими запасами та низьким попитом.

 

Однак середня ціна на автомобільні партії ДП з 22 по 25 серпня зросла на 1,5 грн/л - до 45,75 грн/л. Це сталося вперше за останні два місяці.

За розрахунками експертів, якщо поточні котирування зафіксуються, оптові ціни можуть зрости на 2-3 грн/л, орієнтовно до 47-49 грн/л, залежно від регіону. У той же час роздрібні ціни втрачають потенціал для зниження.

Навряд чи ціни на АЗС зростуть, але перспектива падіння розчиняється з кожним днем, - зазначили у «А-95».

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень