Цигарки – для військових: Президента просять переглянути забезпечення наших бійців

Доповнивши норми їх харчового забезпечення

Фото - "Радіо Свобода"
Фото - "Радіо Свобода"

«Забезпечення військовослужбовців тютюновими виробами» - петиція з такою назвою з’явилася учора на офіційному сайті Президент України.

Її автор – Володимир Вуйко – просить Гаранта переглянути норми харчового забезпечення наших бійців на період воєнного стану:

Прошу включити на період воєнного стану в норми харчового забезпечення військовослужбовців тютюнові вироби, - йдеться у тексті звернення.

Проголосувати за цю ідею можуть усі охочі (повнолітні громадяни України) ще протягом 91-го дня. Для розгляду президентом петиція має набрати 25 тис. голосів.

У контексті цього нагадаємо, що з 11 липня в Україні повинні запрацювати нові норми законодавства щодо бездимного середовища.

Серед основних нововведень Закону №1978–IX:

  • заборона куріння пристроїв для нагрівання у всіх місцях, як це вже є із сигаретами та електронними сигаретами (зокрема школи, лікарні, заклади харчування, робочі місця), розширення переліку місць, де куріння заборонено;
  • запровадження медичних попереджень на пачках електронних сигарет і рідин до них, а на сигаретах медичне попередження збільшиться до 65% від розміру упаковки;
  • заборона продажу сигарет зі смаками та ароматами (фруктів, ягід чи солодощів) — наразі це діє як своєрідний «гачок» і приманка для залучення дітей до куріння;
  • заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин до них, пристроїв для нагрівання тютюну.

Пояснення для курців

З 11 липня 2022 року Законом України запроваджуються додаткові правила щодо захисту бездимного середовища, зокрема заборонено куріння, вживання та використання:

  • пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння;
  • трав’яних виробів для куріння;
  • предметів, пов’язаних із їх вживанням;
  • тютюнових виробів;
  • кальянів;
  • електронних сигарет.

Куріння електронних пристроїв для нагрівання тютюну стає заборонено на рівні з цигарками, кальянами та е-сигаретами у визначених Законом громадських місцях

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень