Ці слова можуть образити та навіть розгнівати: які компліменти Не варто говорити жінкам

Не допускайте цих поширених помилок

Компліменти, які є недоречними для жінок:

Слова, які акцентовані на зовнішність. Наприклад «Ти така приваблива» або «У тебе чудове тіло».

Компліменти-порівняння. Наприклад, «Ти набагато гарніша за свою подругу». Це не лише звучить недоречно, але й може образити почуття іншої людини.

Вислови з прихованим негативним підтекстом. Мова йде, наприклад, про таке: «Ти дуже розумна як для жінки». Це знецінює роль жінки у суспільстві, дискримінує її за статтю.

Слова про інтереси або здібності жінки на основі статі. «Ти справді добре з цим справляєшся як для дівчини» - це теж навряд чи можна назвати компліментом.

Вислови з натяком на те, що жінка має цінність лише через статус своїх стосунків. Наприклад «Тобі так пощастило з хлопцем/чоловіком». Жінка – сама по собі повноцінна окрема особистість.

Вислови, які стосуються віку. Вони ніби натякають, що жінка цінна лише своєю молодістю. Наприклад, «Ви виглядаєте дуже молодо для свого віку». Так говорити теж не варто.

Компліменти надмірно фамільярного або сексуального характеру. «У вас сексуальний голос» або «Ти виглядаєш так, ніби у тебе була бурхлива ніч» - такі слова також не є бажаними у списку приємних слів.

Непрошені компліменти. Наприклад, коментарі щодо зовнішнього вигляду чи поведінки незнайомої вам людини.

Варто пам'ятати, що сказані слова завжди мають бути шанобливими, доречними та дарувати їх одержувачу приємні відчуття. Якщо ж наслідки виявилися негативними, значить, це був зовсім не комплімент.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень