Ці шість прізвищ давали дуже гарним та ласкавим українцям: перевірте своє

Десятки тисяч людей досі носять ці прізвища

Фото згенероване ШІ (Радіо ТРЕК)

Ні для кого не секрет, що кожне українське прізвище має свою історію і може трохи розповісти про те, ким могли бути ваші предки. Наприклад, одні прізвища в давнину давали тільки дуже розумним людям. А інші прізвища могли давати тим, хто відрізнявся гарною зовнішністю та лагідною вдачею.

Видання «Телеграф» зібрало частину таких прізвищ за інформацією товариства «Краєзнавець» імені Василя Івановича Маслова у місті Прилуки.

  • Голуб, Голубченко – таке прізвище могли дати людині лагідній, тихій і добрій, що має приємну зовнішність. До речі, на сьогодні прізвище «Голуб» 115-те за поширеністю в Україні, — його носять понад 18 тисяч людей.
  • Лебідь – це прізвище походить від назви дуже шанованої українцями птиці, так часто зверталися до батьків або ж до людини дуже гарної, з гарною поставою, білим і чистим тілом. Майже 9 тисяч українців зараз мають це прізвище.
  • Левенець — таке прізвище колись могли давати високому, гарному та розумному хлопцю. В Україні зараз лише 2675 носіїв цього прізвища.
  • Лялька, Ляльченко – ці прізвища з’явилися від слова «лялька», і так відповідно називали людей, які були красиві та гарненькі, як ляльки. На сьогодні ці прізвища досить рідкісні, — їх носять лише кілька сотень людей.
  • Мальована, Мальований — це прізвище означає «красивий», «доглянутий». Лише кілька тисяч українців нині носять ці прізвища.
  • Перепелиця — раніше так ласкаво зверталися до жінок в Україні, і це звернення вважалося дуже приємним та похвальним. Це прізвище зараз в Україні мають понад 8 тисяч людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень