Ці прилади «жеруть» чверть електрики в оселях: на них ніхто б не подумав

Запам'ятайте перелік найенергозатратніших побутових приладів

Енергетики вкотре закликають українців до максимально ощадного використання електроенергії після масованих ракетних ударів РФ.

Запам'ятайте перелік найенергозатратніших побутових приладів.

  • Як підрахували в «Укренерго», 28% (понад чверть) від усієї електроенергії в оселях українців споживають комп'ютери й телевізори.

Звісно, цей показник середній, адже в тих квартирах і будинках, де встановлено електричні котли чи тепла підлога, витрати електрики можуть відрізнятися.

  • Якщо говорити про персональний комп'ютер, то за умови його використання протягом 5 годин на добу на місяць ви витрачатимете приблизно 20 кВт/год і більше. Тому замість нього, за наявності вибору, краще використовувати ноутбук.
  • Приблизно стільки ж електроенергії «з'їдає» й телевізор. А ось якщо у вас стоїть потужний геймерський комп'ютер чи великий телевізор, то споживання може зростати відповідно до 80 кВт/год і 30 кВт/год на місяць. Тому краще завжди вимикати телевізор, коли ви його не дивитеся.
  • Третє місце за споживанням електроенергії в оселі посідають холодильники — близько 30 кВт/год на місяць.
  • Якщо ви використовуєте пральну машину двічі на тиждень і вмикаєте на одну годину, то на місяць вона споживає приблизно 17-25 кВт/год.
  • Дуже цікавим є той факт, що якщо ви відмовитеся від використання електрочайника, то зможете заощаджувати на місяць близько 10-22 кВт/год.
  • А ось мікрохвильова піч за той самий період часу в середньому споживає вдвічі менше електроенергії. Висушуючи щодня волосся феном, ви витрачаєте від 2,5 до 5,5 кВт/год.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень