Чиновники звільняються через субсидії

Кількість охочих на отримання субсидій постійно збільшується

Рівненщина перевищила завдання Уряду з надання субсидій – більше 122 тисяч сімей краю отримують допомогу на оплату ЖКП. Найбільше таких  в Костопільському районі – понад 9 тисяч, та в Рівненському – понад 9 з половиною тисяч.

Що ж до обласного центру – тут субсидії оформлено для понад 31,5 тисяч сімей. Разом із тим, найменше таких виплат призначено в Демидівському і Зарічненському районах – трохи більше 2 тис. та в Кузнецовську 1400 сімей. Проте, охочі на отримання субсидій все ще залишаються, говорить виконувач обов’язки директора обласного департаменту соцзахисту населення Олексій Шамак:

- Звичайно, заяв ще порядка 8 тисяч є в нас на розгляді, по яким теж буде прийнято відповідні рішення. Якщо взяти завдання уряду, то воно перевиконане на 5,5%. Почався опалювальний сезон. Я думаю, що звернень буде більше.

Між тим, в обласному департаменті соцзахисту кажуть, що працівники управлінь на місцях не витримують навантаження. Зокрема, у рівненському звільнилися начальник відділу соцвиплат та головний спеціаліст. Працівників не втримує навіть збільшення зарплати на 50%, яка передбачена постановою Кабміну.

Що ж до схеми підрахунку оплати на опалення, Олексій Шамак не зміг відповісти, каже, формула надто складна. Тому, очевидно, проконтролювати, чи правильно нарахували субсидію на опалення, самостійно споживач не зможе.

Нагадаємо, сталого розміру субсидії не передбачено, вони нараховуються залежно від доходів громадян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень