Чи відбудуться у Рівному нічні гонки цієї суботи

Перегони на Дубенській здійняли чимало галасу минулими вихідними

Із таким питанням ми звернулися до Юрія Компанця.

Він хоч і не з числа тих, хто влаштовує щось подібне до змагань із драг-рейсингу серед міста, але до нього звернулися гонщики з проханням озвучувати їхню позицію.

Тож Юрій Компанець каже, що достеменно не знає, чи ганятимуть на Дубенській цієї суботи, бо про таке вони не домовляються:

- Насправді не знаю, хто приїде в суботу, чи приїде хтось, чи взагалі не приїде туди на Дубенську. Чи будуть відбуватися на майбутнє такі перегони, я не спілкувався з хлопцями на цю  тему.  Ми піднімали з ними тему зовсім іншу – чи вони готові взагалі в безпечний, легальний формат це все переносити.

За словами Юрія Компанця, гонщики таки готові йти на це. Домовленостей щодо якогось певного місця проведення гонок поки немає.

За словами Юрія Компанця, як варіант може бути аеропорт. Або, наприклад, вулиця Макарова чи проспект Миру. Там можна перекрити одну зі смуг руху і задіяти її, як тимчасову трасу. А іншу лишити для руху транспорту і екстрених служб. Але не в години пік.

Утім, і перегони на Дубенській можна влаштовувати законно, - каже Юрій Компанень, який, до речі, є членом «Автомобільної федерації України» і у ній він - заступник голови комітету з трекових гонок.

Для цього потрібно змінити час їхнього проведення – до 22-ї години, щоб не порушувати громадський спокій. Перекрити вулицю і, звичайно ж, забезпечити безпеку і глядачів, і учасників.

Насправді на Дубенській ганяють вже понад рік.

Проте спершу влаштовували перегони між двома-трьома автомобілями (що і передбачає такий офіційний вид спорту, як драг-рейсинг). Коли охочих взяти участь у гонках і подивитися на це стало більше – це стало і надто небезпечно, - пояснює Компанець.

Сам Юрій Компанець проти гонок  - саме у такому форматі. Але «за» те, щоб вони мали змогу легалізувати цей захід:

Бо якщо хоча б один з них перейде у легальний автомобільний спорт – це буде плюсом для нашого міста. Тому що від міста Рівного у чемпіонаті України немає жодного представника. Для того, щоб це трапилося, для цих людей треба піти назустріч, і зрозуміти, що багато людей готують ці автомобілі в гаражах після роботи, вони витрачають свої особисті кошти для того, щоб модернізувати свій автомобіль.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень