Плювок патріотам чи елементарний комфорт: рівнян схвилювало вікно панно «Небесна сотня»

Адже відкривши його, мешканці будинку, на якому розташована інсталяція, порушили зовнішній вигляд композиції

Про відчинене вікно у житловому будинку на вулиці Соборній, на стіні якого увічнено Героїв Небесної сотні, написав сайт http://charivne.info/.

Мовляв, зіпсували панно Небесної сотні, щоб вазону було добре. Адже знімаючи вікно, яке є частиною композиції, і виставляючи у нього вазон, мешканці псують зображення.

Ця тема неабияк схвилювала мешканців міста. Вони писали у соцмережі Фейсбук:

Людмила Макєєва А як люди утеплити захочуть? Бо якщо їхній письмовий дозвіл не брали, то вони можуть утеплить ту стіну і ніхто не має права їх обмежувати. В людей питали, чи вони не проти? Ця стіна не власність міста, а балансоутримувача дому. Тому ЩО вони у свої вікна ставлять - то їхнє право! Увічнювати Героїв потрібно, але не на житловому будинку. Чому стелу не розмістить на міській раді чи обласній? Все ж вони Герої нашого краю, а не конкретно цього дому. У центрі на центральному відділенні пошти було б місце цій стелі. От ви б хотіли жить в цьому домі? Де постійно горять свічки і стоять похоронні вінки?

Тетяна Вакулюк Ескіз треба було узгодити з наявністю вікна, художньо обіграти його, і не було б проблем. Як це уявити, що люди не повинні відчиняти вікна???

Лена Паньковець На мою думку, стелу на стіні будинку зробили необдумано, жодна людина не буде задоволена тим, що її обмежують у її правах, бо це приватна власність, а не пам'ятник. І ніхто не хотів би щоб біля їхнього будинку люди плакали і ложили квіти. Не путайте патріотизм і дещо інше...

Юра Пугач Хай всі, кому не подобається стела, згадають, яка та стіна обдерта була, скільки пам"ятаю ... Де були ці незадоволені раніше??? Чому не робили нічого??? Бо критикувати - то легше всього!...

Maksym Prokopets "Зіпсували"?! Да ви "ах..єлі"?! По великому рахунку це "дрібне хуліганство". Патріотизм має правильно проявлятись і у спеціально визначених місцях, а не будь-де. На парканах також багато малюють і пишуть, але це не означає, що "він" там є! Уявімо, що ваш "патріотизм" проявиться у парочки чиновників на їхніх "парканчиках" і "скромних хижинах"...і спробуйте їм тільки пискнути, що це якийсь патріотизм...добре, якщо обійдетесь тільки хуліганством...
...а звичайні люди мають жити як у погребі без денного світла, через ваші стели

Svetlana Gzylo Взагалі не розумію, навіщо встановлювати таке на жилих будинках. Це кошмар, жити, знаючи що тобі під вікна лампадки приносять.

Наталія Комарова А кому б сподобалось, якщо заліплять вікно...неважно чим? Дивно, що так довго мовчали...а ми й не здогадувались, що там було вікно! Думаю, не тільки квітці там потрібне світло...Нехай так і буде...Зверху ж не замурували!

Аліна Марчук Дещо схожа ситуація, як і з графіті в Києві. Тільки графіті замалювали

Андрій Циганюк  Люди хочуть жити, відкривати вікна, провітрювати кімнати, отримувати елементарний комфорт, а якийсь придурок приходить, без їхнього погодження і без належного аналізу, чи буде їм там добре потім жити - загаджує стіну піар-композицією, і потім жаліється, що його творіння портять ті самі люди, що просто хочуть елементарного комфорту. В чому тут проблема? В тому, що й завжди - купка патологічних патріотів плює на комфорт звичайних людей.

Нагадаємо, що панно "Небесна сотня" розташоване над дорогою, недалеко від ринку "Дикого". Через це зображення завжди запилене, брудне. А якось у нього навіть в'їхав на авто нетверезий водій.  

То чи в тому місці розташоване панно, яке мала б увічнювати Героїв, викликати бажання згадати їх добрим словом,  а не обурювати через створення комусь дискомфорту, - питання залишається відкритим. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень