Чи легалізують видобуток бурштину на Рівненщині

Нині над цим питанням працюють депутати обласної ради

У Рівному планують створити комунальне підприємство «Бурштин Рівненщини», аби легалізувати видобуток бурштину. Таке підприємство уже працює у Волинській області.

Як це вплине на обласну казну, розкаже ініціатор такого закладу, депутат обласної ради Михайло Кирилов:

Мета – отримання прибутку, наповнення бюджету. Що б за кошти, які отримуватиме підприємство, робити дороги, будувати школи і садочки. Робити інфраструктуру у тих населених пунктах, де є бурштин і у всій області в цілому.

Поки що рішення, яким шляхом буде розвиватися комунальне підприємство, немає. Нині в обласній раді проводять переговори, у якому районі буде це підприємство, чи будуть залучені кошти з бюджету, чи активи інвестора.

Михайло Кирилов наголосив, що за бурштин в області йде війна, знищуються ліси, тому вже час цей вид бізнесу перевести в правове поле.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень