Чи буде у Рівному фестиваль дерунів

Мешканець Рівного Ігор Солоненко у соцмережі Фейсбук запропонував ідею проведення у Рівному фестивалю дерунів, як у місті Коростень на Житомирщині

Ігор СолоненкоУ неділю відверто заздрив Коростеню. "Фестиваль ДЕРУНІВ", м-н-я-а-м... Цілий Божий день, в усіх випусках новин. садисти-журналісти смакували з усіма подробицями, ледь слиною не захлинувся. Чому у нас такого нема? :o Де ви, рівненські дерунолюби-драникофiли?

Його ідею підтримали й деякі інші рівняни:

Valery YurkovichValery Yurkovich а чого... ідея слушна... свято морозива і пива є, то чому свято дерунів не зробити, а краще свято картоплі... самому натерти-насмажити-з*їсти - це ж не свято

Irina Kolomiyets Я була б щаслива, якби такий фестиваль проводили в Рівному)

А ось що думають про таку ініціативу у міському управлінні культури і туризму Рівного:

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко:

Управління культури – і фестиваль дерунів. Відчуваєте десь різницю, так? Чи не відчуваємо уже різницю: фестиваль спагеті, дерунів. Я все розумію, що на управління культури можна все повісити робити. Але ми підтримуємо ініціативи. І в нас є наше міське і державне замовлення. Ми його виконуємо. Фестиваль дерунів поки що не є у програмі ні державного, ні міського замовлення. Але я знаю що такий от активіст як Роман Яворський хоче провести «Бульба-фест». 

 

Чи будуть на «Бульба-фесті» саме деруни – Тарас Максименко не знає. Каже, що там повинні бути страви з картоплі. І поки що це – тільки гарний проект. І невідомо, чи управління культури зможе підтримати «Бульба-фест» фінансово. Бо цього року уже потратилося на масштабні заходи, яких виявилося більше, ніж коштів на них.

Закликаю рівнян до самоорганізації, щоб не просто ініціювати, а створювати оргкомітет, брати на себе відповідальність і казати: «Нам не вистачає фестивалю дерунів. Ми готові його взяти й зробити, а хай нам управління культури допоможе". І ми допоможемо. Але самі робити фестиваль п’ять працівників управління культури просто фізично не можуть. 

А ось внизу можна переглянути фото з коростенського фестивалю дерунів:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень