Чотири держави Європи ухвалили декларацію про підтримку України

Чотири європейські країни, де послуговуються німецькою мовою, ухвалили спільну декларацію, першим пунктом якої є спільна відданість вирішенню української кризи в межах ОБСЄ.

Голови міністерств закордонних справ Швейцарії, Ліхтенштейну, Австрії й Німеччини на зустрічі в неділю, на якій вони ухвалили цю декларацію, говорили про більшу співпрацю у структурі Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомили в МЗС Швейцарії, передає Радіо Свобода.

На зустрічі у швейцарському Невшателі чотири міністри – Швейцарії Дідьє Буркгальтер, Ліхтенштейну Аурелія Фрік, Австрії Себастіян Курц і Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр – також домовилися спільно посилювати здатності ОБСЄ до дії і брати участь у дискусіях щодо майбутнього безпеки Європи, мовиться в повідомленні.

У ньому нагадано, що після того, як 2014 року в ОБСЄ головувала Швейцарія, 2016 року це головування переходить до Німеччини, а 2017 року до Австрії.

Міністри також окремо обмінялися думками щодо становища в Україні.

Організація з безпеки і співпраці в Європі бере участь у зусиллях задля врегулювання кризи, що виникла через підтримуваний Росією збройний сепаратизм і російську агресію проти України на сході держави. Крім того, Німеччина є учасником так званого «нормандського формату» переговорів із Росією на цю ж тему.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень