Чотири випадки захворювання на кашлюк в одній родині на Рівненщині: Найменшому інфікованому – три тижні

Як не захворіти на цю хворобу

Чотири випадки захворювання на кашлюк в одній родині виявили на Рівненщині. Інфікувалися діти віком п'ять, сім, десять років і тритижневе немовля. Про це Радіо Трек повідомила завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

Сильні приступи кашлю, які посилювалися вночі, в дітей почали проявлятися ще наприкінці липня, а за місяць у них діагностували кашлюк. Двох контактних осіб теж обстежили. Нині вони почуваються добре.

Кашлюк – це гостре інфекційне захворювання, яке може передаватися повітряно-крапельним шляхом та викликати ускладнення у вигляді пневмонії. Кашлюк вважають дитячою хворобою, адже найбільш вразливі до неї саме діти віком на 17 років.

Недугу, як і багато інших інфекційних захворювань, можна попередити вакцинацією. Щеплення дітям потрібно зробити у віці 2-х, 4-х, 6 та 18 місяців.

До слова, з початку року в Рівненській області діагностували 2000 різних інфекційних захворювань. Серед них є 3 випадки захворювання на кір, 2 інфікованих – діти. Варто зазначити, що за аналогічний період минулого року в області не було жодного захворілого на кір.

Нагадаємо, нині в області триває кампанія з вакцинації проти кору. Вакцини у пунктах вакцинації є.

Юлія Терентьєва також повідомила, що цього року в Рівненській області було два випадки захворювання на менінгококову інфекцію. Інфікувалися жителі колишніх Березнівського та Костопільського районів. На жаль, один із захворілих помер від ускладнень.

Менінгококова інфекція проявляється як звичайне ГРВІ, однак якщо висока температура тривалий час не проходить, варто негайно звернутися до лікаря. Адже інфекція може розвинутися в блискавичній формі й спровокувати набряк головного мозку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень