Чому не варто заправляти авто «під зав'язку» (ФОТО)

В чому небезпека

[media=184477]Є водії, які «трамбують» паливо, тобто прагнуть залити під саму горловину. Після того, як заправний пістолет "відстрелив", доціджують ще. 

Цього краще не робити

В баках сучасних авто передбачена складна система вентиляції. Якщо залити паливо під зав'язку, робота цієї системи може бути порушена.

В системі вентиляції є кілька клапанів: 

Гравітаційний.
Він закриває вентиляційну трубку, як тільки автомобіль нахиляється більш ніж на 45 градусів. Це не дозволяє паливу виливатися з бака, скажімо, під час аварії, коли машина перекинулася.

Вентиляційний.
[media=184476]Цей клапан подає в бак повітря, щоб в ньому не утворився понижений тиск. Він знаходиться в районі заливного патрубка. Якщо заправити авто до самої горловини, робота системи вентиляції може бути порушена, і паливо почне підтікати через дренажні трубки. Навряд чи водій це помітить, тому що трубки знаходяться за заднім крилом автомобіля. Паливо може потрапити на деталі ходової, проводку, гумові ущільнювачі. Це не додасть їм довговічності, а в салоні буде відчуватися запах бензину.
[media=184475]В окремих випадках після заправки авто під горлечко, бортовий комп'ютер може видати помилку, проінформувавши водія написом «Check».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень