Чому не роблять машини з нержавіючої сталі? (ФОТО)

[media=220068]Чутливість до корозії - хворе місце усіх автомобілів. Чому ж не зробити машину з нержавіючої сталі?

Існує аж 5 причин проти.

Причина № 1: трудомістке виробництво

Нержавіюча сталь відрізняється своєю зайвою «твердістю». Щоб зігнути лист, треба докласти багато зусиль. А якщо використовувати «нержавійку» для кузова, доведеться робити чимало акуратних вигинів. Це - занадто складно.

Причина № 2: занадто дорого

Основним елементом нержавійки є хром, якого на планеті не так багато. Через свою рідкість хром коштує досить дорого. Якщо з такої сировини робити машини, то їх вартість виявиться «космічною».

Причина № 3: не вистачить сировини

Ця причина ґрунтується на тому ж елементі - хромі. У всьому світі за рік добувають не більш ніж 2 млн тонн хрому. Планета нездатна забезпечити заводи хромом, щоб штампувати машини з «нержавійки».

Причина № 4: проблематичні зварювання і фарбування

Щоб привести виріб з такої сталі в естетично привабливий і практичний вид, доведеться застосовувати спеціальні види зварювання і фарбування. Для виробництва машин з «нержавійки» доведеться закуповувати дороге устаткування. Це економічно невигідно.

Причина № 5: збіднення виробників

Жоден завод не буде в плюсі, якщо споживач купить машину і буде їздити на ній все життя. Автомобілі більше не будуть мати попит. Та й водіям було б нецікаво все життя провести за кермом одного-єдиного «залізного коня»: кожному рано чи пізно захочеться поміняти машину.

Оцинкування залізного кузова

Сучасні автомобілі якісно оцинковують, тому для багатьох корозія вже не така страшна. Машина з оцинкованим кузовом дозволить забути про проблеми з корозією. Лідирує тут завод Audi: німці почали оцинковувати свої машини ще 40 років тому.

За матеріалами видання Dexpens

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень