Чому деякі складові тарифу на воду у Рівному зменшилися: думка експерта

Тариф на водопостачання і водовідведення загалом у Рівному з учорашнього дня зріс, а ось складова тарифу - водовідведення - трішки зменшилася

Свою думку з цього приводу висловив експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Пінчук:

...для мешканців багатоповерхівок вода подорожчала на 96 коп./куб.м., а водовідведення на 3 коп. стало дешевшим. Швидше за все, зниження вартості відбулося через виключення із тарифу зайвих 500 тис.кубів стоків, що були закладені у попередньому тарифі і походження яких водоканал так і не зміг пояснити (про це я заявляв і писав неодноразово, в т.ч. на депутатських комісіях і міської, і обласної рад).

На думку Сергія Пінчука, цей факт підтверджує, що якщо тариф обраховувати на основі реальних, а не надутих показників, то він має знижуватися, а не зростати.

Окрім цього, експерт вказує, що "Рівнеоблводоканал" обрахував новий тариф на обсяг підйому води понад 18 млн.куб.м., в той час коли фактичний обсяг за 2015 рік становив 14,9 млн.куб. І на ці зайві 3 млн.куб., підкреслив Сергій Пінчук, "Рівнеоблводоканал" заклав у тариф витрати, яких насправді не нестиме (наприклад, вартість реагентів на очищення води, обсяг втрат тощо).

Про те, які нині у Рівному тарифи на водопостачання і водовідведення, ми писали у публікації У Рівному подорожчала холодна вода

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень