Чому COVID-19 «вбиває» діабетиків, розповіла лікарка з Рівного

Люди з таким діагнозом хворіють майже вдвічі довше

За даними вчених, коронавірусом хворіють у середньому з 7 до 14 діб. Але кожний 20-й пацієнт хворіє понад 25 діб, пише «Медичний вісник».

Під час пандемії COVID-19 люди похилого віку та люди з цукровим діабетом та іншими хронічними захворюваннями перебувають у групі підвищеного ризику.

Люди з цукровим діабетом не мають більшої ймовірності захворіти на COVID-19, ніж решта населення. Проблема, з якою стикаються діабетики – це насамперед проблеми гіршого прогнозу, а не більша ймовірність захворюваності на COVID-19, пояснила лікар-ендокринолог Наталія Ковальчук.

Перебіг COVID-19 у хворих на цукровий діабет супроводжується численними ускладненнями й погіршує результати лікування пацієнтів (збільшує летальність).

 

Згідно з нещодавньою доповіддю в «Ланцеті», ризик смерті від COVID-19 до 50% вищий у людей з діабетом, ніж у тих, хто без нього, - пояснила лікарка.

Наталія Ковальчук радить звертати увагу на своє здоров’я. По-перше, треба бути у постійному контакті з лікарем. По-друге, діабетикам варто продовжувати приймати призначені ліки.

Зверніть особливу увагу на контроль рівня глюкози.

 

Переконайтеся, що у вас є достатня кількість ліків проти діабету та матеріалів для тестування. Якщо у вас нема можливості самостійно відвідати аптеку, то розгляньте варіанти, щоб ліки доставляли вам додому.

 

Переконайтеся, що у вас достатньо їжі.

 

Переконайтеся, що ви зможете виправити ситуацію, якщо рівень глюкози в крові раптово впаде.

 

Якщо ви живете самі, переконайтеся, що хтось, на кого ви можете покластися, знає, що вам може знадобитися допомога, – резюмувала Наталія Ковальчук.

І найголовніше, залишайтеся оптимістичними. Епідемія колись закінчиться. Всім здоров’я!

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень