Чому 28 жовтня не можна шити і прати: народні прикмети

28 жовтня - Юхима Благочестивого

У народі говорили, що 28 жовтня разом із зимою також активізується і нечиста сила. Так, наприклад, примара може сісти за прядку і зіпсувати роботу. Якщо це відбудеться, слід було осяяти нечисть хресним знаменням і помолитися Юхиму.

Примари, згідно з повір'ями, були душами померлих або викрадених нечистю дітей.

Вони не виходять на вулицю, оскільки бояться, що їх віднесе вітром. Примара може виглядати як бабуся чи жінка маленького зросту. Селяни вважали, що якщо примару зловити і вистригти у неї на голові хрест, то вона знову стане людиною. 

28 жовтня належало займатися обробкою льону. А ось шити і прати 28 жовтня було не варто - це обіцяло нещастя.

Наречені перед весіллям зазвичай пряли нитку навідліг від себе, що гарантувало захист від злих сил. Вважалося, що нитка, спрядена 28 жовтня, є прекрасним засобом від різних недуг.

Народні прикмети на 28 жовтня

Якщо людина народилася 28 жовтня, то її талісманом є камінь амазонит. Такі люди зазвичай сповнені енергії і мають відмінні організаторські здібності.

Увечері навколо місяця спостерігаються кола великого розміру, але саме небо залишається чистим - зовсім скоро вдарять морози. Червонуваті і розпливчасті кола, за прикметами, віщують сніг і вітер

З'явилися комарі 28 жовтня - зима буде теплою

Видно хмари над сонцем, що сходить - прикмета, що в найближчі дні встановиться негода

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень