Чому ялинка швидко сохне та осипається? Поради, які допоможуть дереву простояти довше

Зазвичай новорічна красуня гине через поганий догляд та несприятливі умови у приміщенні

Багато людей у період новорічних та різдвяних свят обирає живу ялинку для дому. Однак, вони можуть зіткнутися з проблемою – дерево швидко сохне та осипається.

Звичайно, можна просто купити погану ялинку на базарі. Проте зазвичай новорічна красуня гине через поганий догляд та несприятливі умови у приміщенні.

Чому ялинка вмирає? 

Основна причина цієї неприємної ситуації – занадто тепла температура у кімнаті. Крім того, деякі люди ставлять ялинку близько до батареї. Дерево варто тримати у прохолодному місці – десь біля вікна. Йому необхідне регулярне свіже повітря.

Часто ялинка гине через нестачу води. Їй потрібно півлітра води на день, а для великого дерева – ще більше. Однак, слідкуйте за тим, щоб ґрунт був вологим, а не болотистим. Якщо ви бачите, що ялинка починає сохнути, то полийте її цукровою водою. Це допоможе оживити рослину.

Нестабільна вологість у домі також може призвести до осипання ялинки. Тому фахівці рекомендують тримати різдвяне дерево в кімнаті не більше, ніж 12 днів. Втім, якщо повітря у будинку занадто сухе, то придбайте зволожувач.

Зрізана ялинка в'яне через відсутність коренів. Для того, щоб таке дерево простояло довше, поливайте його великою кількістю прохолодної простої води. До речі, зрізану ялинку варто приносити у дім за тиждень до Різдва. Так вона буде мати найкращий вигляд у період свят.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень