Чому в одних авто бак справа, а в інших – зліва?

І що робити, якщо ви приїхали на АЗС і забули, з якого боку у вас бензобак?

 

У більшості європейських авто горловина бензобака розташована справа. На це є причини:

На АЗС таку машину легше підігнати впритул до колонки, а водій може вільно відчиняти свої двері й не боятися подряпати їх.

Безпечніше заливати бензин з каністри, якщо треба зробити це на дорозі. Бензобак справа – значить водій з каністрою теж буде справа, на узбіччі. Якщо бензобак розташований зліва, водієві доведеться виходити на проїжджу частину, щоб заправити авто.

А що у США?

В американських авто бензобак часто розташований зліва. Інженери вважають, що це економить час – на АЗС водієві не треба оминати авто, щоб дістатися до бензобака.

З цієї ж причини у вантажівках та автобусах бензобак зазвичай розташований біля дверей водія, щоб не обходити величезну фуру на заправці. А ще довелося б розраховувати габарити, щоб люк бензобака опинився якраз навпроти колонки.

В Японії свої нюанси...

В Японії рух лівосторонній, тож для свого ринку там випускають авто з правим кермом. Бензобак відповідно – зліва. В машинах для експорту кермо переноситься вліво, але горловина бензобака, щоб уникнути зайвих витрат, зазвичай так і залишається зліва.

Загалом у  2/3 машин на планеті горловина бензобака виведена на протилежний від керма бік. Це зручно для АЗС, бо частина машин під’їжджає до колонки ліворуч, а частина праворуч – черга рухається швидше.

Що робити, якщо ви приїхали на АЗС і забули, з якого боку у вас бензобак?

Погляньте на панель приладів. Біля піктограми бензобака зазвичай (не у всіх авто) є стрілка, що вказує на бік з люком бензобака.

Стрілка показує вліво, значить, бензобак розташований зліва

Джерело: UAmotors

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень