Чому в чоловічому та жіночому одязі ґудзики розташовані на різних сторонах

Припущення від істориків

Ґудзики винайшли у 13 столітті. Відтоді їх неоднаково розташовують на одязі жінок і чоловік. Точного пояснення цього не знає ніхто. Але є кілька версій, чому все саме так.

Їх назвали автор книги «Гардероб джентльмена» Пол Кірс та засновниця бренду жіночих блузок Elizabeth & Clarke Мелані М. Мур.

Про чоловічий одяг

1. Щоб одяг не заважав під час фехтування, їх розміщували на правій стороні. Бо шпагу носили на лівому боці, а діставали її правою рукою. Якби ґудзики були на лівій стороні одягу, то ручка шпаги могла зачепитися за одяг. 

Про жіночий одяг

1. Щоб їх було легше застібати стороннім людям, наприклад, служницям. Адже більшість людей - правші.Тому ґудзики у жінок розташовували на лівій стороні.

2. Щоб під час їзди на коні вітер не пробирався під одяг. Адже у той час жінки їздили в дамських сідлах і сиділи в них боком.

Джерело: iflscience.com

Джерело: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень