Чому раніше у під'їздах фарбували стіни лише в зелений та синій кольори

Коричневий колір зустрічався рідко

Ті, хто виріс у СРСР, з самого дитинства бачили ці під'їзди, і навряд чи замислювався, чому вони пофарбовані саме так? Розповідаємо, як ці традиції виникли і чим вони обумовлені

Навіщо фарбували стіни у під'їздах?

У радянські часи будівництво житла проходило поспіхом, тому в інженерів та архітекторів не було можливості продумати всі деталі. Одне з найчастіших побоювань було пов'язане з тим, що стіни покриватимуться пліснявою.

А фарба допомагала запобігати розвитку грибка, навіть незважаючи на те, що в міжсезоння багато сходових кліток були сирими.

Крім того, фарба приховувала нерівності та інші косметичні дефекти на стінах.

Третя причина — проблема прибирання у під'їздах. Якби стіни не були пофарбовані, робити це було б незручно і навіть небезпечно.

Гладку і ковзну поверхню було дуже легко мити, а ось мокра штукатурка, знову ж таки, швидко покривалася пліснявою.

Чому стіни у під'їздах були лише зелених та синіх кольорів?

Тут слід зазначити, що ще у фарбуванні під'їздів використовували коричневий, проте основні кольори — це, звичайно, зелений та синій.

Згідно з непідтвердженою версією, їх використання було обумовлено тим, що залишки фарб саме цього кольору залишалися у радянських комунальних служб після зовнішнього фарбування багатоповерхових будівель та інших об'єктів.

Але це не єдина причина. Зелений і синій кольори мають заспокійливі властивості, що вже на той час було офіційно доведено.

Джерело: УкрМедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: підїзди
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень