Чому не можна приносити в дім очерет: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Здавна наші пращури вважали, що не можна приносити в хату очерет. Вірили, що той, хто приносить його до будинку, веде за собою заодно і болотяну нечисть. Тому забобонні люди уникали прикрашати будинок очеретом.

Давні прикмети кажуть про те, що очерет є джерелом бід, хвороб, невдач. Якщо його принести додому, можна накликати біду на всю сім'ю, спровокувати початок чорної смуги.

Також вважали, що сухий букетик очерету «засушує» і домочадців. Ті нібито починають хворіти та сохнути на очах.

Наші предки вважали очерет «квіткою небіжчика».

Існував народний вислів: «Щоб тебе очеретиною зміряли», який був побажанням смерті. Бо у давнину існував звичай міряти небіжчика очеретом для виготовлення труни.

Існувало повір'я, що у будинку, куди принести очерет, зникають усі чоловіки.

Для фермерів занести очерет у будинок означало позбутися майбутнього врожаю. Вважалося, що ця рослина залучає аномальну посуху.

Вірити чи ні народним прикметам – особиста справа кожного. Тут спрацьовує простий закон: якщо віриш у ці забобони – вони справдяться, якщо байдуже ставишся до прикмет – передбачені ними неприємності обійдуть тебе стороною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень